Izjava o zaštiti osobnih podataka

Ažurirano 05. 08. 2020.

Auto Pegas d.o.o. prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka i čuva privatnost posjetitelja svojih stranica.

Sve informacije koje posjetitelj pošalje ili su automatski zabilježene koriste se isključivo u skladu s ovom izjavom odnosno Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o provedbi Uredbe o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o elektroničkim komunikacijama te procedurama vezanim za zaštitu osobnih podataka tvrtke Auto Pegas d.o.o.

Ovom izjavom o zaštiti osobnih podataka definiraju se postupci prikupljanja i obrađivanja Vaših osobnih podataka. Molimo Vas da slijedeće odredbe pažljivo pročitate kako biste razumjeli naše namjere i postupke koji se odnose na Vaše osobne podatke. Posjetom internet stranice www.pegas.hr i davanjem Vaših informacija pod okolnostima koje su u nastavku opisane, dajete svoju suglasnost na postupke koji su sadržani u ovoj izjavi.

Prikupljanje osobnih podataka

Informacije koje nam dajete uključuju osobne podatke koje ste dobrovoljno unijeli u okviru naše internet stranice www.pegas.hr, postavljanja raznih upita, prijave na naš newsletter, sudjelovanja u nagradnim igrama, natječajima ili anketama te ulaganja prigovora na uslugu. Informacije koje nam dajete, mogu uključivati: ime, prezime, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu, OIB, datum rođenja.

Osjetljivi osobni podaci

Ne prikupljamo i obrađujemo u bilo kakve svrhe posebne kategorije osobnih podataka ili osjetljive osobne podatke.

Korištenje internetske stranice od strane maloljetnika

Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16 godina života. Zabranjuje se korištenje sustava i alata te iz toga proizašle obrade podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo i podatke takvih osoba izbrisati.

Kolačići

Naše stranice koriste kolačiće kako bismo Vas razlikovali od ostalih korisnika koji posjećuju našu stranicu. Ovo nam pomaže da Vam osiguramo što bolje korisničko iskustvo u pretraživanju te nam omogućuje da kontinuirano unapređujemo naše stranice. Za detaljnije informacije o kolačićima koje koristimo i svrsi njihovog korištenja pogledajte našu Politiku kolačića.

Možete isključiti kolačiće promjenom postavki vašeg web preglednika (browsera) u svakom trenutku. Ako ne pristanete na uporabu kolačića, funkcionalnost naše internet stranice možda neće biti potpuna.

Pravna osnova korištenja osobnih podataka

Spomenuti osobni podatci su obično nužno potrebni kako bi pružili kvalitetnu informaciju, proizvod ili uslugu koje ste zatražili. U onim slučajevima kada osobni podaci nisu nužno potrebni, obavijestit ćemo Vas o tome i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prikupljanje i obradu, kao i posljedicama po mogućnost pružanja naše usluge ukoliko se ne suglasite.

Vaše informacije obrađivati ćemo samo ukoliko:

  • imamo Vaše odobrenje da to napravimo;
  • je obrada potrebna kako bismo mogli realizirati ugovor s Vama;
  • ili postoje pravovaljani razlozi, naši ili od trećih strana koji nisu u suprotnosti sa Vašim interesima zaštite osobnih podataka ili temeljnim pravima i slobodama;
  • imamo pravnu obavezu da obradimo Vaše osobne informacije.

Informacije koje nam dajete

Koristimo Vaše osobne podatke u svrhu kako slijedi:

  • Odgovaranje na postavljene upite, prijedloge i prigovore – Pravna obveza;
  • Sudjelovanje u nagradnim natječajima, igrama i istraživanjima – Vaša privola;
  • Pružanje dodatnih informacija o usluzi i posebnim ponudama – Vaša privola.

Pružanje dodatnih informacija o uslugama i posebnim ponudama šaljemo putem elektroničke pošte. Obradi vaših osobnih podataka se možete u svakom trenutku usprotiviti putem poveznice za odjavu unutar newslettera ili u postavkama svog korisničkog računa.

Web stranice www.pegas.hr mogu sadržavati linkove na druge web stranice kojima ne upravlja Auto Pegas d.o.o.  – te stranice sadrže vlastite izjave o privatnosti te Auto Pegas d.o.o. ne preuzima odgovornost za njihove sadržaje.

Sigurnost podataka

Stranice www.pegas.hr na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka zaštićene su uporabom Secure Socket Layer (SSL) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL zaštitno kodiranje, tehnologija je zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica www.pegas.hr.

Zadržavanje podataka

Nećemo zadržavati Vaše podatke duže nego što je potrebno da bismo ispunili svrhu za koju prikupljamo te osobne podatke, osim ako je to naša zakonska obveza.

– Upiti o autodijelovima i uslugama servisa – 1 godina
– Korespondencija s klijentima temeljem uloženih prigovora (reklamacija) – 1 godina od okončanja postupka po uloženom prigovoru (reklamaciji).
– Evidencija prigovora – 2 godine
– Podaci iz nagradnih igara – 5 godina nakon isteka kraja godine u kojoj je kupac ili posjetitelj ostvario pravo na nagradu
– Podaci iz nagradnih natječaja – 6 mjeseci nakon isteka kraja godine u kojoj je kupac ili posjetitelj ostvario pravo na nagradu
– Ankete o zadovoljstvu korisnika usluga – 2 godine
– Korespondencija i papiri uključujući elektroničku poštu – Pregled nakon 5 godina

Zaštita informacija

Primjenjujemo prikladne administrativne, tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke koji su pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, prikupljanja, korištenja, otkrivanja, kopiranja, prepravljanja ili stavljanja na raspolaganje. Sve informacije koje nam date pohranjene su na sigurnim poslužiteljima (serverima).

Prikupljanje i obrada osobnih podataka putem video nadzora

U svrhu zaštite osoba i imovine neki poslovni prostori snimaju se sustavom video nadzora 24 sata dnevno. Pravna osnova za obradu je naš legitimni interes s ciljem zaštite osoblja, vas kao korisnika naših usluga, uređaja i druge imovine Auto Pegas d.o.o., uključujući i zaštitu naših klijenata.

Kao ispitanik u odnosu na ovu vrstu obrade, imate pravo na pristup svojim osobnim podacima, pravo na njihovo brisanje, pravo na ograničenje njihove obrade te pravo na ulaganje prigovora na njihovu obradu.

Primatelji podataka kod ove vrste obrade su odgovorne osobe Auto Pegas d.o.o., kao i ovlaštene osobe MUP-a RH odnosno suda, u kojem slučaju će im pohranjene snimke biti dostavljene na njihov pisani zahtjev, a po njihovoj službenoj dužnosti.

Pohranjene snimke sustava video nadzora čuvamo najviše 6 mjeseci, ovisno o tehničkim mogućnostima sustava, sukladno politici video nadzora, nakon čega se brišu i neće se koristiti u druge svrhe osim navedenih.

O prikupljanju i obradi osobnih podataka informirate se putem postavljenih upozorenja prije ulaska u perimetar snimanja pojedine kamere, u vidu naljepnice na kojoj se nalazi obavijest da je objekt pod video nadzorom, s podacima o voditelju obrade vaših osobnih podataka, kao i kontaktom na koji se možete obratiti.

Ažuriranje Izjave o zaštiti osobnih podataka

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka, kao odgovor na promjene u zakonima, tehnici ili razvoju poslovanja. Kada ažuriramo Izjavu o zaštiti osobnih podataka, poduzet ćemo prikladne mjere da bismo Vas obavijestili, u skladu sa važnosti promjene koju smo napravili. Dobit ćemo Vaš pristanak na promjene, ako i gdje je to neophodno u skladu sa po važećim propisima iz područja zaštite podataka.

Kada je ova Izjava o zaštiti osobnih podataka posljednji put ažurirana možete vidjeti provjerom “Datuma ažuriranja” koji je prikazan na vrhu ove Izjave.

Vaša prava zaštite podataka

Imate sljedeća prava zaštite podataka:

Ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, ili prigovoriti na obrađivanje Vaših osobnih podataka, tražiti od nas da ograničimo obrađivanje Vaših osobnih podataka ili zahtijevati prenosivost Vaših osobnih podataka, to možete u bilo kojem trenutku putem kontakta (Webmaster) koji se nalazi na dnu (footer) ove i svih ostalih stranica.

Ako smo Vaše osobne podatke prikupili i obradili uz Vašu privolu, možete ju povući bilo kada. Povlačenje Vaše privole neće imati utjecaj na legitimnost svakog obrađivanja koje smo poduzeli prije Vašeg povlačenja, niti će imati utjecaj na obrađivanje Vaših osobnih podataka koje se provode u skladu sa zakonskim osnovama obrađivanja, osim onih na koje ste pristali.

Odgovorit ćemo na sve zahtjeve koje zaprimimo od korisnika naših usluga, sa željom da zaštitimo prava naših korisnika usluga na zaštitu njihovih podataka, u skladu sa važećom regulativom o zaštiti podataka koja je u primjeni.

Informacije o Izjavi o zaštiti osobnih podataka

Ako imate bilo kakva pitanja ili pritužbe na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka ili na korištenje Vaših osobnih podaka, možete nas kontaktirati putem elektroničke pošte na

Imate pravo na žalbu u vezi našeg prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka koju možete uputiti na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136 HR – 10 000 Zagreb, Tel. 00385 (0)1 4609-000, Fax. 00385 (0)1 4609-099 e-mail: .